Sv. Aage siger tillykke til borgmester Tonni Hansen

Langeland Kommune – Bivenlig

Et stort tillykke til vores kommune. På biernes internationale dag 20 maj 2020 kunne vi i Langelands Biavlerforening overrække vores borgmester et certifikat fra Danmarks Biavlerforening. Kommunen er nu registreret som nr. 2 i rækken af kommuner på Fyn og sydlige øer, som har modtaget certifikatet, den anden er Nyborg Kommune.
Kommunens arbejde med at skabe bi- og insektvenlige forhold stopper ikke hermed, flere initiativer er på vej. Lad os alle støtte op om det arbejde hvor vi kan. På Danmarks Biavlerforenings hjemmeside www.biavl.dk kan du registrere dig som bivenlig have, landbrug, golfbane, skole, kirkegård m.v., blot du opfylder nogle enkle krav som tilgodeser vor bestøvende venner. stedet bliver markeret på et danmarkskort med en rød stedangivelse hvis du tillader.
I vores udstillingspavillon i Tranekær hænger et stort kort over Langeland. Alle der bliver registreret hos Danmarks Biavlerforening vil blive markeret på kortet, og hvis du modtager besøg af gæster på Langeland, så vil vi oplyse dette.
Mange steder på Landeland opfyldes kravene i dag, så lad os sammen med Birthe Kjær synge “Vi maler Langeland rød”, til glæde for fastboende, turister og selvfølgelig alle vores insekter.
For yderligere oplysninger om registrering som “bivenlig” kan du kontakte Langelands Biavlerforening